Thursday, 6 October 2011

Full time housewife!!

Assalamualaikum..

Rasanya dah lebih 3 bulan aku menjadi penganggur dan sudah 2 bulan lebih2 sikit aku berjaya menjadi suri rumah sepenuh masa!! :D
Bila dah jadi suri rumah, normal la aku xkuar rumah langsung, sampai dah lupa hari ni hari apa!!



Rutin harian sama saja,  kalau tak surf internet, baca buku sikit2, kalau xbaca buku, tengok movie,
kalau xtgk movie tido.. hehehe.. disebabkan dekat UK ni ha, kalau nak ada TV kena ada lesen (duit lagik!!) so, kami pon terpaksa tengok ja movie yang ada dalam laptop ni ha... :P

so, untuk menghilangkan rasa bosan, jom kita main masak2!!!

dulu kalau nak masuk dapur ni jarang sangat kan, sekarang ni hari2 masuk dapur :))
mak, jangan terkejut naaa.. nanti cheq balik cheq masak kat mak na...

ni mee hailam yang xberapa nak hailam! 1st try :)



selepas mee hailam, mari kita mencuba nasi lemak, tapi nasi lemak malaysia lagi best.. waaaaaa :'(



juri komen sambal pedas, so lepas ni kena kurangkan pedas.. :P

Puding Trifle yang dah lama nak try dari Kedah, ke Segamat xtry juga, ni kat sini baru nak try!!

Layer1:



 Layer 2 :





Layer 3:



Layer 4: 


 excited nak try!! first try xjadi!! sebab dah fed up dengan custard yg lambat sangat nak pekat.. ni yang second try!!
eh, nah bekal untuk suami :)) Belajar rajin2 yer..


Akhir sekali untuk minggu ni,
Roti jala!! berkali kali kami menjala.. huhuhu..
jala kurang menjadi kena improve lagi!!



ni pun kerja suri rumah, tunggu suami balik tepi tingkap.. heheh :))



Nak buat apa lagi eh?? :)) bagi idea sikit..

Selamat Malam :))
Assalamualaikum :D

4 comments:

  1. ambOi..tunggu suami pulang..byk mknan ye..lau ct, msk meggi jer lah..hahahaha

    ReplyDelete
  2. heee. kita suka makan :D
    mood rajin ni!

    ReplyDelete
  3. mun dh terer msk...yeyey.......:)

    ReplyDelete