Wednesday, 4 May 2011

Bilik Tidur Simple & Cantik

Assalamualaikum,

Sekarang nih mood nak menghias bilik. Siap lukis plan bilik tidur, lepas tu ada la QS dekat opis yg ala2 interior designer pun bagilah suggestion macam2 la.
Antaranya:
1. Area kepala katil cat hijau lumut ala2 english style
2. The rest letak kaler hijau muda sket
3. Tepi katil letak lampu tidur ataupun bunga hidup
4. Langsir letak yg kayu kt atas tu (apa nama ntah)
5. cadar yang lawa (jenama yg direkemen: akemi)

dengan semangat waja aku pon pg parkson cari la cadar akemi yg konon cantik tu.. fuh memang cantik pon. harga selepas diskaun RM180.++ yg ni dapat comforter sekali. cadar ni cantik kaler nk shining2 sket tu, encik ID tu cakap sesuai untk kenduri kawen la...

buat masa sekarang aku berkenan yg ni, purplee.. nampak macam sweet jeeeee :)




yang ni simple jer.. less is more! berkenan lampu dia :D



tetap tak boleh lari dari hijau,


hijau lagi, tapi ni macam crowded sket!



nak yang ni!! nak yang ni!! mampu???



sementara mood masih ada ni, jom la kita layan laman web IKEA !! seronok tgk cara diorang hias bilik!!
best gila la pergi ikea, pastu berangan2 nk bilik macam ni, nk dapur macam ni, ruang tamu macam ni..hmmmp
sekarang ni bleh tgk je laaaaahh..


 (source: IKEA)
tolonglah!! sapa yg nak pegi IKEA!! berkenan dgn lampu ni :(

UPDATE : RESULT BILIK TIDUR AKU :)

4 comments:

  1. momoy sedang mengupgrade bilik tido jadi warna purple
    yes...cari2 idea dan terjumpa entri ini
    thx sis

    ReplyDelete
  2. yg ada bismillah tu hijau ape ek..

    ReplyDelete