Thursday, 26 May 2011

Dah tamat kursus make up!!

Assalamualaikum,

Dah 4 minggu berturut-turut, setiap hari sabtu,
aku, adik, hanim & syiqin pergi kelas make up!!
fuyoo!! kelas make up tu, actually ni kursus yg kolej komuniti anjurkan,
so murah la sket berbanding nak pergi kelas yg 'swasta' punya!!
aku & hanim confirm dari awal xberminat sgt,
aku pergi sebab nk teman adik, dan hanim plak nak teman akak dia,



minggu pertama,
kami belajar pengenalan alat make up!
fuh, serius malu and xkenal semua alat2 nk conteng tu,
bleh aku dah tersalah eye brow dgn eye liner,
dan macam2 benda yg serius xpernah pon aku guna before ni!!

minggu kedua,
kami belajar make up ke opis,
hehe, tapi kami xpernah nak apply pon!!
mueheheeeee..

minggu ketiga,
kami belajar plak make up dinner & arabic,
ala, kampeny kami xpenah ada dinner pon :(

minggu ke 4,
kami belajar make up dramatic & make up pengantin!!
kelas ni ada 4 minggu, dan minggu yang terakhir tu,
minggu exam la!! hehe!! minggu praktikal!!
dengar pon cuak, ye la dalam kelas make up,
bukan tumpu perhatian, asyik dok berkenalan ngan peserta lain ja! hehe
masa kursus ni la kami kenal ramai orang,
kenal kak farah, yg sekarang ni dah jadi teman jogging!!

make up dinner!

 make up pengantin


 juri merangkap pengajar tgh bagi markah


 hasil tangan yang xreti hapa tuh!







 blom habis kelas, dah minta nk balik awal!! nk beli curtain :))
and thanx!! 
saya dapat hadiah jugaaaa :))
serius xsangka!! =P

7 comments:

  1. lawa! jeles tgk org terer bermakeup taw..hehehe. btw, salam kenal...dtg dari blog yong :D

    ReplyDelete
  2. tengs!! baru nk blajar :D
    salam kenal jugak!! tengs again!

    ReplyDelete
  3. amalina - kelas ni dah habiss.. huhuh

    ain - ye ain!! jgn lupa coklat :D

    ReplyDelete
  4. kat mane belajar...............nak tahu mmg tgh mencari sgt2...

    ReplyDelete
  5. zie - kursus ni dkt sungai petani, masih ada rasanya.. best2!!

    ni blog dia : http://glamourous-bridal.blogspot.com/2011/06/antara-busana-kami.html

    ReplyDelete