Wednesday, 2 November 2011

Bulan ke 2 di UK :)

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, dah masuk bulan kedua aku di sini,
bila dah ada kawan (baru 7 org =P ) baru rasa xboring sikit..
Sham pon macam happy je aku dah ada kawan, hehe.. xpayah la dia nak selalu teman aku kot.. hihi..

Akhirnya misi kami mencari air kapur berakhir, 
bila dah jumpa air kapur dekat Chinatown!!
punya la terasa nak makan cendol ha!!


cendol yang xboleh nak lawan cendol Malaysia :(


misi membuat cendol!!!


disebabkan hari-hari goyang kaki, pastu mesti teringin nak makan macam2..
kalo kat malaysia ni, start enjin trus g kedai,
tapi kalo kat sini, 
kena la bangun g dapur.. huhuu...

tetiba teringin apam balik.. padahal kat mesia jarang pon beli..
rupanya senang je nk buat dia.. tapi tulah.. terlebih soda kot, pahit semacam ja..


nasi ayam pon sama... kat mesia punya jarang nk makan nasi ayam.. tetiba ja.. terasa nak buat kan..


hihi.. menu first yang hisham masak :) Spegeti


soto + begedil... hilang kempunan sat


 laksa!! nak laksa mak juga!!! sgt simple dah la xda bunga kantan, xda daun kesum, ada asam keping ja.. tu pon mak yg suruh bawak!


kitaorg punya fevret, Char Kuei Tiau! tetap xbleh lawan Char Kuei Tiau  penang & Saad :)


  Nasi Lemak 2 Pound!! kalo kat malaysia jual RM10, memang xda yg nak beli punya hai..


sebab xbleh nak makan KFC kat sini, terpaksa buat Twister sendiri :)


yg ni jangan korang pandang pada rupa!!  hahaha... Puding Roti Bakar :)


 ni begedil air mata, sebab macam nak nangis punya nak kena buat..


 paprik!! fevret kami sekarang :)



Rutin harian aku tetap sama, masak dan masak dan masak.. :D
tapi kadang2 ikut juga hisham pergi lab, universiti..
sekali je pergi dgr talk!!
dah rasa macam student balik :)
sabtu pagi buat nasi lemak untuk kawan2 yang oder..
tapi macam enjoy je jadi suri rumah sepenuh masa ni..
sebab ada ja aktivit sampai dah xsempat nak mengait..
=D

Yang seronok sgt kat sini, ada usrah.. 
mula2 aku xbiasa, macam nervous pon ada nk join..
ye la.. rasa macam lain je..
tapi bila dah sekali join.. ntah rasa lain sgt..
baca al-quran ramai2..
dengar tazkirah.. pengisian.. fahami maksud ayat Al-Quran,
kan bagus kalo dekat uni aku dulu macam ni..
rasa sgt kagum dengan muslimah2 dekat sini..
even diorang belajar dekat luar negara,
diorang sangat menjaga batas pergaulan,
diorang yakin bila beri tazkirah dan macam banyaknyaaa pengetahuan diorang..
maybe banyak baca buku kot..
banyak je buku diorang aku tgk..  =D


Alhamdulilllah, dapat mengharungi bulan kedua kat sini :)

15 comments:

  1. best la kan..kt sni mana ada usrah2 ni

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. waaa..nampak sedap jer makanan2 mun masak ni.. nk rasa cendol tu bole, xreti la nk wat...

    ReplyDelete
  4. bestnya citer :)
    tapi tu la kan..
    kalau kita kat malaysia ni, rasa best je nak pergi negara orang.
    tp bila dah di negara orang.. mesti rindu tahap gaban nak balik malaysia (unless kalau ada konflik tahap sakit jiwa kat sini..huhu)
    anyway, semoga sukses disana

    ReplyDelete
  5. wahhh....banyak tul makanannnnn! bes la idop berdua ni ye..hihihi

    ReplyDelete
  6. haaa, berair mulut tgk makanan !

    ReplyDelete
  7. kat uk ke ni .... mesti seronok duduk kat tmpt org kan

    ReplyDelete
  8. Salam Perkenalan,

    BW here..menarik kisah mknn di UK (*_*)

    ReplyDelete
  9. makanan! sedap! hihi. btul jugak, kdg2 student oversea lg byk pendedahan kpd Islam b'bnding student di Msia sendiri. :)

    ReplyDelete
  10. hujan emas di negeri orang, tapi rindu kat Malaysia membuak-buak :))

    thanx korang :)

    ReplyDelete
  11. Banyaknya makanan ! wee ~
    Nasi lemak RM 10 , fuhhh tak jadi nak merantau kalau gini --'

    ReplyDelete
  12. teringin nak ke UK...melancong ke sana..=)

    ReplyDelete
  13. untungnyer akak dpt tggal kat uk. sy teringin nk ke sana. nk tnye lar, kat uk senang tak dpt makanan halal??

    ReplyDelete
  14. ateen : ada kedai halal kat sini :) senang jugak nak dapat makanan halal, ada juga restoran halal, tapi xbyk la. masak lagi jimat kot. :P

    ReplyDelete