Monday, 10 January 2011

Mari membuat Kek

Assalamualaikum,

erm..
dah lama terasa macam nk membuat kek,
disebabkan kemahiran & kekreativiti yg kurang,
so, jarangla nk buat kek ni,
paling bangga pon penah buat kek batik je.. :D

Sempena dengan malam kemuncak AJL, (tetiba!)
aku gagahkan juga nk mencuba buat kek pandan coklat!!
fuyoo!!
nama nk hebat!

ok2, 
mari2 before tu kena explore tips nak buat kek ni,
susah nk crita panjang lebau!
nah baca ni ---->TIPS BUAT KEK

jom mulakan buat kek,
.
.
.
.
.
dengan menggunakan tepung yg sedia ada, 
(yg beli dalam ni dh ada tepung kek & perisa pandan)
.
.
.
masukkan planta & 4 biji telur
.
.
.
panaskan coklat masakan
.
.
.
.
susunkan cup2 kek tu,
masukan adunan dia,
ops!
coklat tu sebagai base dia..
then tabur coklat rice..
masukan dlm oven!!
.
.
.
.
TARA!!!

                                                       kek ni, membesar seperti tuannya!
.
.
.
.
kecomelannya xseimbang dengan rasanya!
xpa, 
i'm "budak baru belajar"

Special thanks kepada oven yg disalah program kan,
sehingga terpaksa menggunakan khidmat microwave :(

 so, harini pg opis,
trainee kt opis aku pun dgn bangganya 
nk tunjukkan kemahiran dia buat cookies!
erm xleh jadi ni,
kena cuba juga!!

cookies dlm penjara,

setelah keluar dari kandang harimau,
dan bersedia masuk ke mulut buaya,
kecomelannya buat aku xsanggup nk makan,
:(

ok, tipu! cookies ni dh selamat dlm perut xsampai beberapa jam dalam tahanan.

Selamat Mencuba!!

No comments:

Post a Comment