Tuesday, 7 December 2010

Novel, Novel, & Novel..

Assalamualaikum,

Salam maal hijrah!!

suka dengan post coursemate aku di facebook pasal hijrah ni. "Jangan bangga dengan CK & Armani Exchange kerana pakaian terakhir adalah kain kafan, & perfume adalah kapur barus, jangan bangga dengan BMW & CAldina GTfour kerana kenderaan terakhir adalah keranda yang akan diusung, Jangan bangga dengan banglo & condo kerana tempat istirehat yang terakhir adalah kubur, jangan bangga dengan kehenseman/kecantikan kerana akhirnya hanya menjadi santapan si cacing dan serangga" (Huda,2010)

eceh, siap ada citation. xrugi bersengkang mata buat tesis.

harini halfday!! xdala half sgt pon, balik kol 2!!

tau kenapa?? tau?? sebab aku ni cuai!! lenkali kalo korang kena wat task apa2!! jgn lupa save!! even opis aku ada back up!!  aku dh la xsave.. dengan senang hati nya aku tutup ceggitu je komputer, punya nk balik awal!
padan muka aku!! kena measure balik item retaining wall.. hehe..
<tepuk tangan>

ok, disebabkan balik awal, jom kita pergi CS!! atas permintaan adik aku nk makan paparoti, aku turutkan..
walaupun dia xbangun pagi tadi untuk teman aku jogging :(

kalo pg Shopping Complex ni, mesti tempat yang harus dituju adalah kedai buku!! xkira la popular ke, MPH ke, Kedai buku kami ke, Kedai buku saya ke.. asalkan kedai buku tu ada Novel.. diulang.. novel.
mestilah novel cinta!! tipu la kalo aku je bc kan..kan..

dulu kan, masa kanak2 slalu pk nanti kalo kawin nak hantaran sealmari novel.. boleh?? pastu slalu terpikkir nk ada kedai novel la, and yang paling kurang matang slalu berangan terkunci dlm kedai novel, so aku boleh habiskan semua novel tu. :D

antara novel yg ada pada tahun 2007..xupdate lg untuk tahun ni :)


Menyesal aku masuk, nk tau kenapa?? sebab aku ternampak novel bari AISYA SOFEA!! xleh jadi.. semua novel dia aku ada.. aku xdapat tahan diri ni.. huhu.. nk jugak2!!! tapi.. huhuhu.. xdapat beli.. kena cut budget untuk bulan ni. tunggu ya.. next month aku beli.. hopefully ada lagi!! tolonglah ada!! ada tau!!!

ni novel baru aisya sofe, cover hijau lg!! LIKE!


ok cepat!! lari2 g beli novel dia... sebab suma cita dia best!!!

Tak kisahla terbitan ALAF21 ke, JEMARI SENI ke, CREATIVE ke, KAKINOVEL ke, semua best2 blaka..Antara karya yg aku suka dari Aisya Sofea, Hlovate, Anis Ayuni & ramai lagiiiiii la..Ni nk share ngan korang antara novel yang aku harus ulang berkali-kali tanpa rasa jemu.

1. Kau Untukku, ni aku baca masa form2 kot. aku tak tido malam untuk habiskan.. dan esoknya aku ulang2 lagi..ish2..


2. HLOVATE, suka sgt ngan karya dia.. aku kenal karya  dia masa part 2 dekat uitm.. 


banyak & banyak lagi..

3. sweet sour so Sweettttttt :) 
au dh pernah langgan online untuk beli novel dkt JS. servis bagus & cepat!!
skang ni ada 30% diskaun!! cepat rembat :D
berminat?? Klik sini


sebenarnya aku suka novel Khairuddin Ayip, tajuk dia "Tuai padi antara masak" sapa tau??? ni novel dulu2 ni.. dia ada cetak lg x???

hmm... banyak mana kita baca novel,
jangan lupa membaca Al-Quran,
pesanan ikhlas untuk semua, serta diri ini juga...


7 comments:

  1. dulu k.zi pon peminat novel gak..tp xdela smp byk mcm ni i beli..byk yg pinjam..hihi..tp now..da kawen ade ank plk..pepaham lerr..mn nk smpat ngadap novel2 ni..byk tggjwb lain yg lg penting...huhu

    ReplyDelete
  2. nnt sham kena baca smua novel tu ker? haha

    ReplyDelete
  3. kak azi - ni ada lagi ni kak azi!! skang susah nk baca novel dah.. xda masa :(

    ain - mai la umah!!

    sham - kena baca suma tau!!!!

    ReplyDelete
  4. saya pun tgh carik novel khairudin ayip tuh...tuai padi antara masak..best giler!!!mcmana nk dptkn blk ye?

    ReplyDelete
  5. ada kawan pinjam tak pulangkan balik, sedih sgt!! nk novel tuai padi antara masak balik!!! pulangkanlaaahhhhhh!!

    ReplyDelete
  6. Tuai padi antara masak.... kisah tentang Kay dan Saridah.....:)

    ReplyDelete