Monday, 27 December 2010

PETUA MEMANDU KERETA !

Assalamualaikum,


Black Monday!
tu terjadi dekat aku harini,
punya malas nk pergi kerja & ada sedikit masalah teknikal,
aku pun text bos & cakap aku ada problem nk kena setel,
so masuk halfday!
separuh gembira boleh dtg lewat,
separuh kecewa dgn diri sendiri sebab gaji dgn senangnya akan turut dipotong!
hmmm..

aku Faridah & Dayah siap sedia nk ke Lagenda Height,
ada kerja sikit la =P
bergumbira, bercerita sakan dalam kereta,
punya syiok aku bercerita,
tetiba..........
aku dah pergi langgar divider jalan!!
haaaaaaaa..
sampai terkeluar cap tayar (cap ka??)
habis semua org tgk,
gabra gila!! 
dayah & idah siap terlompat dlm kereta,
oh ingat dah setel??
sure la x!!
tayar kereta siap pecah kowt!!
oh HOT sungguh!! 
kepala terus pikir duit yg aku kena laburkan untuk sitayar kereta ni!!

iklan sebentar,
pemandu berbahaya, tanpa topi keledar & lesen:


eh,
aku dah jauh menyimpang, 
sebenarnya..
balik dari keja aku ada baca satu buku,
apasal aku baru baca huh!!
buku "PETUA MEMANDU KERETA"
antara petua2 dia :

1. Pemandu kenalah baca ayat Qursi 3X before kenderaan bergerak. Pastikan suasana senyap, off radio kejap yer :)

2. Then, baca ayat "Bismillahilladzi laa yadhuru ma'asmihi syai'un fil ardhi wala fis sama; wahuwas sami'ul 'alimm" 1X

3. Next, baca  ayat "Hasbunallahu wa ni'mal wakill wala hawla wala quwwata illa billahil 'aliyyil 'adzim" 1X

4. Then, berdoalah " Ya Allah, peliharakanlah perjalananku (dan ahli keluargaku) ini daripada segala musibah, baik pada diriku mahupun pada kenderaanku ini. Sesungguhnya Engkaulah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik Pemelihara".

5.Lastly, masukkan gear!! Yg auto tekan D, yang manual gear 1!! :))

iklan kedua:
pemandu berhemah & serius. :P



lepas ni, aku nk bebel pasal petua xnak mengantuk dlm kereta pulak! 
kalo xda sapa yg nk dengar,
xpe, 
sebab ni peringatan utk diri sendiri juga 
:)

final iklan,
pemandu yg sgt berhemah,
gear masih dlm keadaan P. 

2 comments: